Close
3 NAJČÍTANEJŠIE VNET BLOGY ROKU 2020
Milan Šimka

3 NAJČÍTANEJŠIE VNET BLOGY ROKU 2020

V minulom roku sme sa venovali v blogoch rôznym témam. Rád by som poukázal na 3 najzaujímavejšie blogy 2020, ktoré najviac zaujali našich čitateľov a nakoľko ide stále o aktuálne témy, aj takto vám ich pripomenul. Samozrejme, na našom blogu blog.vnet.sk nájdete aj ďalšie plnohodnotné a užitočné články od mojich kolegýň a kolegov technického aj netechnického zamerania.

Želám vám pekné čítanie.

BLOG: IPv6 seriál: Prečo chceme IPv6 a adresácia

Keď som prvýkrát čítal text tohto blogu, bol som nadšený, s akou ľahkosťou dokázal Lukáš Kleštinec popísať a vysvetliť nezrozumiteľný svet IPčiek nám neznalcom. Lukáš sa venuje v blogu končiacej ére IPv4 a príchodu novej IPv6 adresácie. V 2 častiach sa dozviete, prečo prichádza k tejto zmene, čo nás čaká v ére IPv6 a či by sme sa mali tejto zmeny obávať.

Ak vás zaujíma, prečo chceme IPv6, máte medzery v znalostiach IP adresácie alebo si chcete rozšíriť poznatky a získať väčší prehľad v danej téme, odporúčam vám prečítať si oba Lukášove blogy.

IPv6 seriál: Prečo chceme IPv6?
IPv6 seriál: Adresácia

BLOG: Ako si poradiť s DDoS útokmi?

DDoS útoky sú dnes bežnou realitou vo virtuálnom svete. Tak ako väčšina kybernetických útokov, aj DDoS útoky sú čoraz sofistikovanejšie a majú rastúci trend. Čo je DDoS útok? Ako funguje a ako sa brániť zneprístupneniu a znefunkčneniu poskytovanej webovej služby, firemnej aplikácie/systému alebo serveru? Možnosti ochrany existujú, je však potrebné vedieť ich správne využiť.

Viac o špecifických spôsoboch ochrany voči DDoS útokom sa dočítate v blogu Vlada Stopku.

Ako si poradiť s DDoD útokmi?

BLOG: Ako udržať prevádzku firmy počas pandémie?

Blog od nášho CEO Vlada Kupča bol prvým textom, v ktorom sme otvorili tému pandémie a začínajúci fenomén „home officu“. Jeho hlavnou témou bola otázka, ako zabezpečiť chod firmy počas pandémie a vyhnúť sa tak kolapsu chodu firmy pri možnom výpadku čo i len jedného oddelenia. Vymysleli a aplikovali sme koncept troch oddelených skupín, vďaka ktorému sme vedeli poskytnúť plnohodnotné služby a podporu našim klientom počas celého roka 2020. I dnes je VNET procesne pripravený do pár hodín nabehnúť na ABC režim a ochrániť tak firmu, zamestnancov a služby našich klientov.

Ak sa chcete inšpirovať, dozvedieť sa viac a nazrieť aj takýmto spôsobom do našej firmy, prečítajte si tento blog.

Ako udržať prevádzku firmy počas pandémie?

Ktorá téma sa vám páčila najviac a aké témy by vás v budúcnosti zaujímali? Neváhajte a ak máte akékoľvek nápady alebo otázky, napíšte nám na marketing@vnet.eu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Close