Close
VNET rok 2013 v číslach
Lenka Chylíková

VNET rok 2013 v číslach

1

Na záver roka sme sa podľa SIXu stali jednotkou v poskytovaní internetového obsahu. Vďaka vám, našim klientom sme pokorili magickú hranicu 12 Gb/s. Do nového roka sme tak vstúpili s obrovskou energiou a chuťou byť ešte lepší.

vnet-day

2

Slovo cloud sa v roku 2013 čím ďalej, tým viac, ozývalo z technických porád. Naši systémoví administrátori študovali, testovali a budovali. V priebehu roka 2014 spustíme dve platformy. Na platforme Hyper V od Microsoftu budeme poskytovať privátne cloudové služby MS pozitívcom.

Ostatní sa môžu tešiť na platformu OpenStack s ktorou prinesieme na trh produkt IaSS – infraštruktúru ako službu. Vďaka tej si zákazníci budú môcť svoje servery, úložiská dát, sieťové a bezpečnostné prvky umiestniť do cloudu. OpenStack preto s oveľa širšou funkcionalitou prirodzene nahradí službu selfvirtual.

foto cloud

4

Udalosťou roka bolo otvorenie nášho v poradí už štvrtého dátového centra. DC Digitalis je prvé ekologické DC na Slovensku a projektový tím si dal extra záležať, aby bolo naplnené len špičkovými technológiami. Vďaka tomu sme spustili dátové centrum, ktoré vyniká vysokou prevádzkovou efektívnosťou a spoľahlivosťou. V skratke ho definujú  4 geograficky nezávislé optické trasy,  inštalovaný výkon 20kW na rack a plocha dátových sál 1000m2.

dátove centrum Digitalis

7

Počas roka náš neúnavný tím technikov prerobil  7 prístupových bodov.  Na prerábkach  pracovali dobrovoľníci mimo pracovnej doby často až do skorého rána a odpracovali približne 280 hodín. Zamerali sme sa aj na pripojenie bodov na optiku, čoho výsledkom sú vyššie kapacity a ešte lepšia spoľahlivosť služieb.

bod dominant

9

Náš tím absolvoval deväť konferencií, na ktorých sme ďalej odovzdávali naše skúsenosti a vedomosti. Neostali sme len v Bratislave, ale vybrali sme sa aj do Košíc, Popradu a Žiliny. Vrcholom sezóny 2013 bola konferencia Smart & Green, ktorá sa konala v októbri v hoteli Lindner v Bratislave.

VNET techdays 2013

19

Od mája sa tešíme z nášho firemného blogu. Do konca roka na ňom pribudlo 19 rôznorodých článkov. Či už sa venujeme fyzike dátového centra, alebo radíme, čím potešiť ITčkara na Vianoce,  vždy sa snažíme podeliť sa s vami o konkrétne informácie. Na začiatku sme mali obavy, či budeme mať o čom písať, teraz bojujeme s tým, kedy články napíšeme.

blog

36

V našich dátových centrách sme udržali ideálne prevádzkové podmienky, aj keď sa počasie zbláznilo a v tieni bolo neuveriteľných 36 stupňov. Počas najhorúcejších dní návštevnosť našich dátových sál stúpla. Klienti akosi radšej chodili k svojim serverom a vychutnávali si príjemný chlad.

1150786_10151613811610963_385373892_n

42

Už je nás viac, ako v bežnej triede a zistili sme, že plochá organizačná štruktúra má svoje hranice. Dôležité pre nás bolo neprísť o flexibilitu a zbytočne neformalizovať vzťahy ďalším stupňom manažmentu.

Siete sú našou silnou stránkou, aj preto sme sa rozhodli, že je pre nás ideálna práve sieťová organizačná štruktúra. Prvý vznikol HR tím, ktorého členovia sú z rôznych oddelení z celej firmy. Vďaka tomu dokáže flexibilnejšie reagovať na potreby všetkých zamestnancov. Po úspechu HR tímu boli obdobným spôsobom založené ďalšie dva tímy. Jeden sa venuje komplexnému riadeniu kvality a ten druhý projektovému vedeniu.  Jednoducho, siete u nás kraľujú.

siet

197

Na tradičnej vianočnej párty sme 197 panákmi pripili na VNET, na super kolegov, na hustú optickú sieť, na dobrú viditeľnosť, na nezmotané kábliky, na spoľahlivý štart generátora a na svetový mier. Najobľúbenejším nápojom večera sa opäť s prehľadom stal Jameson s počtom 93 objednávok.  Nás to veru neprekvapilo, už dlho sme verní tejto írskej whisky.

drobny uctikDrobný účet za nápoje

4975

Naša technická podpora počas roka odpovedala na 4975 e-mailových otázok a podnetov od zákazníkov. Či je piatok alebo sviatok, deň alebo noc, naša technická podpora je tu pre našich zákazníkov.

60 000

Veľkým technickým projektom bolo zvýšenie kvality Digitálnej TV prostredníctvom včasného detekovania chýb. Službu teraz monitorujeme na 2 miestach. Pri vstupe zdrojov do našej siete sa v reálnom čaše reportuje 8 rôznych chýb indikujúcich zníženú kvalitu alebo poruchu v streame.
Na druhej strane analyzujeme kvalitu priamo na klientskych zariadeniach.  STB nám reportujú rôzne odchýlky od normálu, čo predstavuje viac ako 60 000 správ za minútu. Aby sme sa v takom množstve dát  vedeli orientovať, nasadili sme riešenie pre prácu s BIG DATA. V reálnom čase sú z dát vytvárané štatistiky a tie sa zobrazujú priamo v našom dohľadovom centre.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Close