Close
5 spôsobov, ako platiť faktúry jednoduchšie
Vanda Slováková

5 spôsobov, ako platiť faktúry jednoduchšie

Jednorazové poplatky či pravidelné faktúry a ich úhrady sú bežnou realitou a povinnou jazdou každého z nás. Čo nás však od seba odlišuje, je samotný štýl jazdy. Kým niektorí ju chcú mať čím skôr za sebou, sú aj takí, ktorí si ju dokonca vychutnávajú. Neveríte?

Viac o tom, aké typy zákazníkov (ne)existujú a ako si platby faktúr uľahčiť, sa dočítate v krátkom blogu, ktorý sa nedá brať inak, než s nadhľadom a humorom.

:)

typy zákazníkov

Večný klasik

Klasik si necháva zasielať faktúry za tovar a služby poštou. Má rád vôňu kníh, tlačovín a dotyk prstov po ostrých hranách papiera. Príchod poštára očakáva s príjemnou nervozitou, naopak sklamanie zo zablúdenej zásielky nesie vždy ťažko. V neojedinelých prípadoch sa u neho objavujú známky archivácie dokumentov. Klasik zostáva verný svojej povesti aj pri hradení svojich záväzkov. Prím hrá trojica: hotovosť, poštová poukážka, bankový prevod. Nevedecké výskumy naznačujú, že potešenie spojené s platobnou turistikou je silným faktorom, prečo sa tento typ zákazníka vyskytuje stále vo veľkej miere aj v dnešnej dobe.

Človek renesančný

Tento typ dávnejšie upustil od rozmarov svojho blízkeho príbuzného a potešenie nachádza v ekologickom rozmere elektronickej faktúry. Na papierovú verziu občas nostalgicky spomína, no svoje pocity nedáva verejne najavo. Obrodenie u tohto typu zákazníka nastalo aj pri platbách. Nastavením trvalého príkazu a inkasa je človek renesančný schopný ušetriť množstvo času a energie.

Novosvetský typ

Aplikácie, mobily a technológie vládnu svetu, ktorého je zákazník novosvetského typu prirodzenou súčasťou. Novosvetšťan využíva e-mailovú schránku len ako úložisko promo akcií a zľavových kupónov. Faktúru si nájde priamo vo svojom smart zariadení alebo v klientskej zóne. V začiatkoch experimentoval s platením prostredníctvom QR kódov, čo mu do značnej miery uľahčilo život. Na základe vlastnej empirickej skúsenosti využíva všetky známe druhy elektronických platieb. Sníva o svete, v ktorom bude za všetko platiť kryptomenou.

Vo VNETe nechávame na vás, akým spôsobom chcete faktúry dostávať a uhrádzať.

Ak vás však zaujíma, ako si malou zmenou uľahčiť život, čítajte ďalej:

5 spôsobov, ako platiť faktúry jednoduchšie

Zabudnite na termíny splatnosti

Chcete z hlavy vypustiť úhrady faktúr úplne? V tom prípade vám odporúčame nastaviť si trvalý príkaz/inkaso bez ohľadu na to, či svoju faktúru dostávate e-mailom, alebo poštou.

Ak je výška vášho mesačného poplatku stále rovnaká, je pre vás vhodný trvalý príkaz. Základnými podmienkami pre nastavenie trvalého príkazu je okrem fixného mesačného poplatku za služby aj pridelený jednotný variabilný symbol.

  • Variabilný symbol vám pomôžu zvoliť a nastaviť naše milé kolegyne z finančného oddelenia: financie@vnet.eu
  • Druhou možnosťou je zaslať vašu požiadavku cez autorizovanú správu v zákazníckej zóne.

Ak sa výška vášho mesačného poplatku mení, je pre vás ideálne inkaso, ktoré si zriadite on-line vo vašej zákazníckej zóne a následne vo vašom internet bankingu.

Manuál pre zriadenie inkasa nájdete tu.

Úhrada elektronickej faktúry

Faktúry za naše služby zasielame s ohľadom na životné prostredie prioritne elektronicky. Tieto faktúry sú podpísané kvalifikovanou elektronickou pečaťou.

Najjednoduchším spôsobom úhrady, je kliknúť na zelené tlačidlo zaplatiť, ktoré sa nachádza v tele e-mailu, v ktorom vám zasielame faktúru. Tlačidlo vás presmeruje bez nutnosti ďalšieho prihlasovania na platobný portál, kde si môžete vybrať spôsob, akým chcete predmetnú faktúru uhradiť (PayPal, bankový prevod, karta).

Vedeli ste, že všetky faktúry máte prístupné nepretržite on-line vo vašej zákazníckej zóne? Všetky vaše doklady tu nájdete v pdf formáte, v ktorom ich môžete skontrolovať/uložiť a priamo prostredníctvom zóny aj uhradiť, rovnako kliknutím na už spomínané zelené tlačidlo zaplatiť.

Na vytvorenie konta v zákazníckej zóne kliknite tu.

Platba „klasickej“ papierovej faktúry

Úhradu papierovej faktúry zrejme najviac uľahčí platba cez QR kód, ktorý umožňuje rýchle a presné zaplatenie faktúry bez nutnosti prepisovania dát.

Samozrejmosťou je zadanie manuálneho bankového prevodu, pri ktorom je však dôležité uvádzať správny variabilný symbol z aktuálnej faktúry.

V prípade, že potrebujete s nastavením úhrad faktúr poradiť, neváhajte sa na nás obrátiť:

vnet@vnet.eu

 0800 24 24 24 

Close