Close
OBĽÚBENÉ WEBY VNET SIEŤOVÝCH ADMINISTRÁTOROV
Vincent Vlk

OBĽÚBENÉ WEBY VNET SIEŤOVÝCH ADMINISTRÁTOROV

Určite viete, že ICT technológie sú jednou z najrýchlejšie sa rozvíjajúcich oblastí priemyslu. Aby sme ako sieťoví administrátori nezaspali na vavrínoch, treba sa neustále vzdelávať a sledovať nové riešenia a technológie v oblasti dátových sietí. Na tento účel pre mňa slúži týchto 7 webov, ktoré si vždy rád prečítam:

Packet Pusher

Jedná sa o veľmi kvalitnú stránku plnú nezávislého ale aj sponzorovaného obsahu z oblasti sieťových technológií. Založili ju dvaja skúsení konzultanti a administrátori Ethan Banks a Greg Ferro. Títo páni za roky svojho pôsobenia zozbierali naozaj veľké množstvo skúseností a znalostí. Zároveň sa im podarilo získať množstvo ďalších autorov, ktorí prispievajú kvalitnými článkami a nahrávkami podcastov.

http://packetpushers.net

Reddit Networking

Reddit je dobre známa platforma pre nezávislú komunitnú komunikáciu. Konkrétne tento tzv. sub-reddit je zameraný na sieťové poznatky a otázky od administrátorov z celého sveta. Nájdete tu zaujímavé a nezávislé témy ohľadom implementácie a správy sieťových zariadení a softvéru. Je dobré si všimnúť aj ďalšie nalinkované sub-reddity s príbuznými témami ako sú napr. priemyselná certifikácia, systémová administrácia a iné.

https://www.reddit.com/r/networking/

Fusioneer

Tento web patrí do kategórie tzv. agregačných webov, ktorého účelom je na jedno miesto zlúčiť obsah z viacerých tematických stránok. Výhodou je teda fakt, že na jednom mieste máte prehľadný výber z viacerých webov z rôznych oblastí networkingu, ako sú napr. Data Center, Wireless, Service Provider, Security, Certification a ďalšie.

http://www.fusioneer.net/

Jaluri Aggregator

Ďalší web z kategórie agregačných rozcestí, zameraný (nie len) na osobné Weblogy rôznych sieťových inžinierov z celého sveta. Mne osobne imponuje minimalistický a prehľadný dizajn. Výhodou sú aj nalinkované RSS odkazy na jednotlivé zdrojové stránky.

http://jaluri.com/

Stack Exhange Network Engineering

Myslím, že stránku Stack Exchange netreba žiadnemu IT profesionálovi dlho predstavovať. Nájdeme na nej aktívnu komunitu odborníkov z oblastí, ako sú napr. programovanie a systémová administrácia. Samozrejme existuje aj špecializovaná sekcia pre sieťových profesionálov, kde môžete písať svoje dotazy, prípadne skúsenosti so sieťovými technológiami. Je celkom zaujímavé prečítať si, ako niekto vyriešil niektorý náročný technický problém.

https://networkengineering.stackexchange.com/

Rule 11 Tech Weblog

Autorom tohto webu je dnes už uznávaný sieťový expert Russ White, ktorého meno je v sieťových kruhoch dobre známe. Len v skratke: je aktívnym členom IETF, NANOG, FRR, autorom známych knižných titulov a aj niekoľkých sieťových patentov. Ďalej sa podieľal na vývoji smerovacieho protokolu EIGRP ako aj operačného systému IOS-XR. Osobitne ma zaujalo, že sa zaoberá aj tzv. meta-kognitívnymi témami, teda sa zamýšľa nad tým, ako uvažuje sieťový administrátor pri svojej každodennej práci.

https://rule11.tech/

Network Collective

Skupina aktívnych sieťových inžinierov založila projekt, ktorého cieľom je tvorba zaujímavých video rozhovorov a vlogov na rozmanité témy z oblasti sieťových technológií a systémovej administrácie. Je to pomerne nová stránka, ale už teraz na nej nájdete zaujímavé témy a rozhovory s významnými osobnosťami sieťového IT priemyslu. Môžem len odporučiť.

https://thenetworkcollective.com/

Internet a jeho WWW ekosystém je v podstate nekonečný zdroj nových a zaujímavých informácií. Máte aj vy svoje obľúbené stránky o technológiách, s ktorými pracujete? Nemusia to byť len sieťovo zamerané weby. Podeľte sa s nami v komentároch, radi si rozšírime svoje obzory a znalosti.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Close