Close
STARÁME SA O VÁS VIAC, PRÍBEH VNET ZÁKAZNÍKA
Lenka Chylíková

STARÁME SA O VÁS VIAC, PRÍBEH VNET ZÁKAZNÍKA

Hlavným mottom našej spoločnosti je “Staráme sa o Vás viac”. V tomto krátkom blogu by sme sa v vami radi podelili o zaujímavú zákaznícku success story, ktorú priniesol život a ukazuje, ako našim mottom všetci vo VNETe naozaj žijeme.

Kontaktoval nás majiteľ firmy, ktorej už niekoľko rokov poskytujeme biznis internetové pripojenie spolu s hlasovým VoIP riešením, s požiadavkou o konzultáciu a pomoc s ich centrálnym serverom. Ten fatálne zlyhal a správcovská IT firma, ktorá server nášmu zákazníkovi spravovala, nevedela zabezpečiť v dostatočnom čase náhradné riešenie. Keďže okrem tradičných produktov a služieb ako internet, dátové služby, housingové služby a hlasové riešenia, poskytuje naša spoločnosť aj cloudové služby a správu IT/HW, naši špecialisti sa pustili do hľadania riešenia.

Zákazníkovi sme okamžite ponúkli dva rýchle návrhy, prechod serverového riešenia do prostredia cloudu, alebo zapožičanie nášho servera. Hlavným kritériom pre zákazníka bolo čo najrýchlejšie obnovenie služieb centrálneho servera. Po detailnejšej IT analýze jeho súčasného riešenia, sme konštatovali, že najrýchlejšie bude zapožičať firme fyzický server. Naši systémoví administrátori vybrali HW, do ktorého bolo možné okamžite osadiť pôvodné storage disky z nefunkčného centrálneho servera. Zákazník sa rozhodol rýchlo a my sme mu zapožičali výkonovo porovnateľný server do 1 hodiny. K samotnému obnoveniu služieb došlo zo strany zákazníka ešte v ten deň.

Sme radi, že sme mohli pomôcť nášmu dlhoročnému zákazníkovi pri kritickej havárií jeho serverového riešenia a zabezpečiť plný chod jeho firmy a biznisu. Vďaka skvelému tímu odborníkov sme zákazníkovi ponúkli rýchle riešenie a získali sme preňho dostatok času na výber nového špičkového serverového riešenia. Pri jeho tvorbe sme mysleli aj na možnosti zálohovania dát a recovery scenáre, keďže len spoľahlivé a zálohované riešenia vedia dnes zabezpečiť hladký chod biznisu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Close