Close
10 tipov na vianočný darček pre ITčkara
Lenka Chylíková

10 tipov na vianočný darček pre ITčkara

Vianoce sú stresujúcim obdobím. Nával v práci, neustále kolóny aut, masy v nákupných centrách. Radosť z obdarovania sa ľahko mení na stres, najmä keď nevieme, čim by sme obdarovali najmilších.  Taký ITčkar vie zavariť aj najkreatívnejším darčekovymýšlačom.  Rozhodli sme sa vám trochu pomôcť, vyspovedali sme našich ITčkarov a zistili sme, aký vianočný darček by si priali nájsť pod stromčekom

Keď vyberáte vianočný darček pre ITčkara nezabúdajte, že má rád technické hračky, má svoje záľuby, zmysel pre detail a technologické prevedenie. Ku každému tipu sme pridali aj užitočný link na internetový obchod, stačí kliknúť na obrázok. Takto môžete nákupy vybaviť z pohodlia domova.


Tip 1:  Slúchadlá

Ak má váš ITčkár rád hudbu, určite ho potešia kvalitné slúchadlá. K najlepšími značkám ľahko dostupnými na našom trhu patria Koss, Senheisser a Beats. Je na vás, koľko chcete do darčeka investovať.  Ceny v internetových obchodoch sa pohybujú od 5,- € až do 100,- €. Keďže ide o darček, vyberajte z ponuky od 30€, nech už má ten váš ITčkar naozaj radosť.

  • Ak je ITčkar modernejšieho rázu, určite ho potešia slúchadlá nápaditého dizajnu.

vianočný darček - sluchadlá

  • Ak je ITčkar skôr tradicionalista, tak krokom vedľa nebude značka KOSS s doživotnou zárukou.

vianočný darček - slúchadlá 2


Tip 2: Reproduktor

Ak už dobré slúchadlá ITčkar má, nezúfajte. Máme  pre vás  ďalší tip, a to reproduktor pre bezdrôtový prenos hudby z mobilného telefónu či tabletu. Pozrite si napríklad riešenia od spoločnosti Bose.

vianočný darček - reproduktor

Uznávame, vyššie spomenutý tip je už dosť veľká pálka. Môžete ale využiť aj lacnejší variant, ktorým je prenosný reproduktor. Ten je dobre využiteľný na chate alebo na dovolenke a spolu so smartphonom bude mať ITčkar svoju hudbu vždy po ruke.

vianočný darček - reproduktor 2

Tip 3: Kniha

Na naše veľké prekvapenie viacero našich ITčkarov označilo ako super darček na Vianoce práve knihu. Ak váš ITčkar číta, nazrite do jeho knižnice a zistite, aký žáner má uňho najväčšie zastúpenie. Opíšte si zopár titulov a poraďte sa priamo v kníhkupectve, akú podobnú knihu by vám vedeli odporučiť. Ak sa vám nechce tisnúť v predajni, v internetovom kníhkupectve vám radi poradia aj na online chate. ITčkari obľubujú zväčša žánre ako fantasy, sci-fi ale niektorých poteší aj dobrá detektívka a na naše veľké prekvapenie aj literatúra faktu.

meno vetra


Tip 4: Elektronická čítačka na knihy

Ak máte trochu vyšší rozpočet, máme pre vás úplne terno – elektronická čítačka kníh. To, čo môže byť pre vás dehonestácia knižnej kultúry, je pre ITčkára čitateľa hotová revolúcia. Toto nie je krátkodobá hračka. S čítačkou môže mať stovky kníh neustále v jednom zariadení. Ak má chuť na novú knihu, nemusí ísť do kníhkupectva, alebo čakať kým mu príde zásielka, okamžite si ju môže kúpiť online. Dobrou voľbou sú čítačky Kindle od Amazonu. Ak aj vyberiete variant s reklamami, nemusíte sa ich báť. Nachádzajú sa len v menu a na titulke.

kindle paperwhite

Tip 5: Stolné angry birds

Tých, ktorí nemali v svojom smartphone angry birds, je naozaj medzi ITčkarmi málo. Je to hra na dlhé posedenia v malej miestnosti alebo na skrátenie času na zastávke.  Preto, ak chcete na Vianoce ITčkara pobaviť, kúpte mu stolné prevedenie tejto legendárnej hry.

angry birds
Tip 6:  Pohodlné štýlové oblečenie

Nie je vec, ktorá by nás v prieskume prekvapila viac. ITčkari chcú na Vianoce oblečenie. Čítate dobre, dnešní ITčkari chcú byť štýloví. Dobre si uvedomujú, že do vienka im bol nadelený viac zmysel pre algoritmy, ako  pre módu. Taktiež nie sú ochotní venovať zbytočnej aktivite, ako je nakupovanie, svoj drahocenný čas. Obchody neznášajú, sú v nich stratení a z davov majú vyrážku. Preto ich na Vianoce poteší pekný, pohodlný ale nie príliš uletený kúsok do ich šatníka. Vyberte mikinu alebo košeľu a potešíte ich.

Tip 7: Vtipné tričko s IT motívom

Naschvál nebolo v predošlom bode spomenuté tričko. Tu totiž môžete posunúť hranice kreativity trochu ďalej. Objednajte vtipné tričko s IT motívom, ktoré bude ITčkara dokonale vystihovať. Ak si neviete rady, či je daný motív preňho vhodný, opýtajte sa jeho kamoša alebo kolegu. Skúste pozrieť ponuku českého Geekworldu.vtipne tricko

Tip 8: Originálny USB kľúč

Každý ITčkar má rád svoje dáta v bezpečí a môžete ho ľahko potešiť vodeodolným, nározuvzdorným a veľkokapacitným USB kľučom. Zaujímavým gadgetom je aj USB kľuč s číselným kódom.

klucik
Tip 9: Sieťový disk

V prípade vyššieho rozpočtu, môžete vybrať sieťový disk, ktorý si môže ITčkar napojiť na domácu sieť. Vďaka nemu budú všetky filmy, fotky z dovoleniek a dôležité dokumenty rýchlo dostupné a pritom v bezpečí. Výhodou je, že naňho môže pristupovať z rôznych zariadení ako smartfón, smart televízor, tablet alebo počítač. Zaujímavým riešením je My Cloud od Western Digital.

sietovy disk
Tip 10: Arduino starter KIT

Mal váš ITčkar rád lego, vždy niečo skladá, rád programuje a má trochu času navyše? Mohol by ho potešiť starter KIT Arduino. Je to krabička s viacerými počítačovými komponentmi  a návodmi, ako si naprogramovať napríklad kontrolný panel rakety alebo lampu ovládanú dotykom. Taká hračka pre veľkých.

starter_kit

 

Veríme, že vám tento zoznam pomôže nie len nájsť ideálny darček pre vášho ITčkara, ale aj  vytvoriť  príjemnú predvianočnú náladu bez stresov.

Šťastné a veselé vám praje Tím VNET.

Ak hľadáte viac darčekovej inšpirácie kliknite si aj na www.fluff.sk

 

1 comment

  1. Btw, 7. a 8. napad odporucam, pri tricku niet co pokazit, USB klucik odporucam kupovat minimalne s kapacitou, aku uz partner ma, aby neostal lezat prachom ;)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Close