Close
5 SERIÁLOV Z DIELNE HBO, NA KTORÉ SA TENTO ROK TEŠÍME
Vladimír Král

5 SERIÁLOV Z DIELNE HBO, NA KTORÉ SA TENTO ROK TEŠÍME

Nový rok vždy prináša seriálové novinky alebo pokračovanie tých, už etablovaných. Podobné je to aj teraz a HBO predstaví už v januári niekoľko sľubných televíznych projektov so zvučnými hereckými menami.

The Outsider

Premiéra: 12 január, 2020

Hororová mini-séria vychádza z rovnomennej knihy Stephena Kinga, ktorá bola publikovaná v roku 2018. Seriál sa odohráva v mestečku nachádzajúcom sa na Stredozápade USA. Ralph Anderson (Ben Mendelsohn), lokálny policajt, vyšetruje príšernú vraždu, ktorej páchateľom má byť miestny tréner Terry Maitland (Jason Bateman). Postupne sa ale vyšetrovanie stáva čoraz menej jasným a stále viac tajomnejším. V príbehu sa objavujú zákerné nadprirodzené sily, čo vedie vyšetrovateľov k spochybňovaniu všetkého čomu verili.

The New Pope

Premiéra: 13 január, 2020

V pokračovaní úspešnej série The Young Pope sa tentokrát predstaví popri Judeovi Lawovi aj vynikajúci John Malkovich. Ten má nahradiť Lawovho Lennyho Belardoa, ktorého pápežské obdobie sa nieslo v duchu biblického Starého zákona. Malkovichov pápež nosí čiernu očnú linku, rád sa fotí a ako vidno z trailerov, pôjde o pápeža oveľa viac otvoreného.  V seriály sa objaví aj Sharon Stone a Marylin Manson.

Avenue 5

Premiéra: 19 január, 2020

Dr. House (Hugh Laurie) sa v tomto komediálnom sci-fi seriály objavuje v roli kapitána Ryana Clarka. Ten velí vesmírnej medziplanetárnej turistickej lodi Avenue 5, na ktorej cestuje hlavne bohatá klientela. Nečakaná porucha na palube spôsobí, že sa vesmírna loď odkloní od svojho pôvodného kurzu a návrat na zem jej bude trvať niekoľko rokov. Avenue 5 má ale zásoby iba na mesiac a tak je posádka postavená pred výzvu udržať poriadok a nájsť spôsob ako prežiť.

The Plot Against America

Premiéra: 16 marec, 2020

Adaptácia rovnomennej knihy Philipa Rotha prináša rozprávanie alternatívnej histórie USA, z pohľadu robotníckej židovskej rodiny žijúcej v Newarku, v New Jersey. Príbeh sleduje politický vzostup legendárneho pilota Charlesa Lindbergha, ktorý v prezidentských voľbách v roku 1940 porazil Franklina D. Roosvelta. Lindbergh je ale xenofób a populista, ktorý postupne smeruje USA k fašizmu.

Lovecraft Country

Premiéra: v priebehu 2020

Atticus Black sa s kamarátkou Letitou a strýkom Georgeom vydáva hľadať svojho nezvestného otca. Príbeh sa odohráva v USA v 50-tych rokoch 20. storočia kedy boli v platnosti v južných štátoch USA takzvané zákony Jima Crowa, teda nariadenia o rasovej segregácii. Aby to hrdinovia príbehu nemali také ľahké, tak sa okrem rasizmu stretávajú aj s hrôzostrašnými príšerami, ktoré sú ako vystrihnuté z románov majstra hororu H. P. Lovecrafta.

Spomínané seriály si môžete vychutnať aj cez aplikáciu HBO GO, ktorú získate s balíkom HBO TOTAL, pre Digitálnu televíziu. Výhodou HBO GO je, že tu nájdete niektoré tituly skôr, ako majú premiéru na HBO. Aktuálne je službu možné používať na nasledujúcich platformách: počítače PC a Mac, iPhony a iPady Apple, smart telefóny a tablety s operačným systémom Android, Samsung Smart TV, LG Smart TV, Android Smart TV a Sony PlayStation 3 a 4. HBO GO má podporu aj pre Apple TV 4, AirPlay a Chromecast.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Close